ENSOMHED

1. Jeg føler mig ensom - jeg giver snart op!

Hej jeg er en pige på 12 år som snart giver op. Jeg har ikke rigtig nogen venner. Der er to fra min klasse jeg snakker med men det er nogen der bliver holdt udenfor ligesom mig så jeg ved ikke hvad jeg skal gøre jeg føler mig ensom hele tiden og føler at der ikke er nogen der elsker mig.

Jeg får tit onde tanker om min fremtid og om at være ensom. Den eneste vej jeg ser til at slutte det her er at begå selvmord.. Min mor og far bliver ved med at sige at der er en masse der elsker mig og at de ikke kan forstå hvorfor jeg har det sådan.

Jeg håber virkelig i kan hjælpe mig for ellers ved jeg ikke hvad jeg kan gøre udover selvmord.

Hilsen mig der giver op.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kære dig der giver op….

Det er godt, at du har skrevet her til Brevkassen, for det er ikke rart, at føle sig alene/udenfor. Det er godt, at have nogen at tale med eller skrive til, når man føler sig ensom. Jeg kan godt se, at det er en rigtig svær periode, du er i nu.

Du er i din begyndende pubertet og her er livet ofte svært. Din krop forandrer sig og det gør dit humør også. Mange unge tænker på de samme ting, som du beskriver i dit brev. Det kan være svært at se, hvordan ens liv skal blive og man kan godt blive i tvivl om rigtig mange ting.
Du fortæller ikke så meget om, dig selv. Har du for eksempel nogen fritidsinteresser og hvordan klarer du dig i skolen?

Du skriver, at du nogle gange er sammen med nogen, fra din klasse. Og samtidig skriver du, at de 2 personer du ses med/taler med, ikke er med i inderkredsen.
Det, synes jeg ikke, du skal være så optaget af. Jeg tror, du vil have mere glæde af bare at være sammen med pigerne, som gerne vil tale med dig! Måske kan I udvikle jeres venskab??? Måske kan I vise de andre, at man sagtens kan have det rart, selvom man ikke hører til ”inderkredsen”?

Måske ville det være rigtig godt for dig, at gå til flere ting i din fritid? Ofte sker der det, når man interesserer sig for noget i fritiden, at man bliver mere sikker på sig selv, og at man får lettere ved at få venner.

Hvis du har en lærer, som du taler godt med, så tror jeg også, at det vil det være en rigtig god ide, at fortælle ham/hende, at du er ked af, at være så meget alene. Synes du det er for svært at tale om, så vis evt. dit brev og mit svar.

Det er på samme måde vigtigt, at dine forældre ved, du føler dig ensom.
Måske skulle du spørge dem, om ikke I sammen skulle tale med din lærer?

Jeg tror også, du ville kunne have glæde af at tale med en rådgiver på BørneTelefonen (35 55 55 55). De kan bedre spørge ind til de ting, du har prøvet for at komme ud af din ensomhed og sammen med dig finde nye veje/ideer.

Held og lykke med det.

Kærlig hilsen

Stefan, Jensen, Klubleder

2. Hjæælp, jeg føler mig ensom og ved ikke hvordan man får venner!

hej,

i klassen føler jeg mig tit holdt udenfor,og ensomhed, det altid mig der skal undholde mig,de kommer aldrig til mig..og det vil siges jo de lader som om de kan lide mig,men inde i kan de ikke..

så jeg meldte til ungdomsskolen,for at starte på en frisk,og møde nye venner der,men jeg ved ik hvordan man får venner?eller får en til at kunne lide en? eller vise man er en god veninde?

hvad skal jeg gøre jeg vil ikke være ensom i ungdomsskolen,hjææælp!!!

hilsen den bekymret

------------------------------------------------------------------------------------------------

Hej Bekymret

Det gør mig ondt at høre om din ensomhed, og jeg ved jo at det desværre gælder mange andre unge. Jeg syntes at du måske skulle prøve at invitere nogle med hjem. Når du som regel viser andre interesse vil de modsat også give dig noget tilbage.

Du kunne måske også prøve at spørge de voksne om hjælp i klubben. Prøv at fortælle dem hvordan du har det, måske kan de hjælpe dig. De voksne i din klub har jo tavshedspligt, så dem kan du fortælle, hvad det er du går og tumler med - uden at det kommer videre. Jeg syntes det er en god ide, at du får snakket med nogle voksne, der kan hjælpe dig ud af ensomhedsfølsen og hjælpe dig til at få nogle venner. Du kan også henvende dig på www.ventilen.dk.

Det er et møde sted for unge, som føler sig ensome.

Kærlig Hilsen

Tine, pædagog

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Kære Bekymret...

Det bekymrer mig at du skriver "De lader som om de kan lide mig, men inden i kan de ikke". Det der bekymrer mig ved den sætning er, at du ikke skriver noget om, hvorfor du har den opfattelse, og man er derfor nødt til at antage, at det er din opfattelse af dine klassekammeraters opfattelse af dig. :-)

Du skal dog roses for, at du tager initiativ til at skabe nye relationer!
Det er nogle svære spørgsmål du stiller, for jeg har aldrig selv tænkt over om jeg har gjort noget særligt for at få folk til at kunne lide mig. Jeg mener at den bedste ven man kan få, er den ven som er åben, ærlig og sig selv. Man må ikke lade som om man er noget man i virkeligheden ikke er, og derfor kan jeg ikke svare på dine spørgsmål. Men blot fortælle dig, at du skal fortsætte med at være dig selv. Folk skal nok se den dejlige person, som jeg er sikker på du er.

MVH Luise Emilie Andersen, sygeplejeske