GRAVIDITET & ABORT

1. Jeg er blevet gravid - hvad gør jeg?

Kære Problemknuz

Jeg er en pige på 18, som lige har fundet ud af at jeg er gravid. Er meget fortvivlet. Skal starte på mit drømmestudie efter sommeren, og er bange for et barn vil ødelægge mine drømme. Faren ved ikke noget endnu, da jeg ikke selv ved om jeg vil beholde det. Hvad skal jeg gøre?

Den gravide.

------------------------------------------------------------------------------------
Hej Gravide

Du sidder i en meget svær situation. Man ser flere og flere unge piger i teenageårene få børn. Nogle får måske børn, uden at tænke over konsekvenser. Et barn er et meget stort ansvar, og ikke bare en forlystelse i tivoli. Du kan ikke stige af, når du ikke gider mere! Der er ansvar og forpligtelser forbundet med at skabe et menneskeliv. Dernæst er det også vigtigt at man kan skabe harmoniske og stabile omgivelser for barnet.

Hvis du sidder og drømmer om en uddannelse, er det måske en god idé at vente med at få børn, indtil du har færdiggjort din uddannelse. På denne måde ville du også skabe et stærkere og mere stabilt miljø for et barn. Og desuden selv være mere moden og måske også mere klar til løfte det kæmpe ansvar, det er at opfostre et barn.

Tanken om en abort, kan virke skræmmende. Mange mener det er mord. Men det er vel ikke mord hvis man handler i barnets bedste interesse? Vi ved ikke om faren til barnet, bliver glad for nyheden. Men måske du skulle starte med at tale med ham. Fortælle ham det og sammen skabe en fælles løsning, som er bedst for jer alle tre.

Meget held og lykke.

Luise Emilie Andersen, sygeplejerske