PROBLEMER I SKOLEN

1. Jeg bliver mobbet i skolen. Hvad skal jeg gøre?

Hej Problemknuzzzz

Jeg er en pige på 15 år. Jeg bliver mobbet i skolen. De andre i klassen driller, fordi jeg er tyk. De andre piger er også rigtig tarvelige. Jeg har ikke så mange veninder og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre. Hjælp!

Hilsen den ulykkelige.

--------------------------------------------------------------------------------
Kære ulykkelige.

Det er ikke særlig rart at være dig – lige nu. Det kan jeg godt forstå. Jeg vil forsøge at fortælle lidt om mobning og give dig nogle links og steder, hvor du kan møde venner og nogen at tale med.

Mobning

Mobning er desværre et almindeligt fænomen. Det betyder ikke, at det er ok at mobbe. Det betyder at det er noget der ofte sker selv om det er rigtig tarveligt. Mange unge har prøvet at blive mobbet.

Nogen bliver drillet, fordi der ordblinde, har mørk hud, anderledes tale, andre holdninger, overvægt, rødt hår, briller og astma. Andre bliver drillet, fordi de er meget kønne, gode til noget, fx fodbold, har en rig familie, er fattige, får bryster som den første i klassen eller er klog.

Nogen mobber, fordi der er andre der har startet mobningen, og så følger de lidt med for ikke selv at blive drillet. Andre mobber, fordi de vil være dem der bestemmer, de bliver fx Jaloux - de kan måske ikke tåle at andre har/kan noget de ikke kan/har, de har måske et lavt selvværd/selvtillid. Mobning kan også ske af uvidenhed.

Nogen mennesker reagerer ved at mobbe, når de bliver usikre. Man kan blive usikker, når man møder noget fremmet eller anderledes. Når en person der vil bestemme i en gruppe/klasse, begynder at mobbe, bliver de andre lidt bange/ubehageligt til mode. Nogen af dem bliver til det man kalder medløbere. De driller med for at skabe et "vi er sammen" signal med ham eller hende i klassen, der er anfører.

Du kan selv være med til at stoppe mobningen, men det er ikke dit ansvar alene. Det er vigtigt at du får hjælp til at ændre situationen. Alle i klassen skal være med til at gøre klassen til et godt sted for alle. I skal lære at være gode kammerater.

Skolen

Der er hjælp at hente på din skole. Du kan fortælle om dine problemer til din lærer. Din lærer vil vide, hvad i skal gøre. Du skal ikke være bekymret. Det er ikke dig, men fællesskabet og respekten i klassen, den er gal med. Alle mennesker er forskellige. Vi har fejl, svagheder, styrker, evner, omstændigheder og omgivelser der påvirker os.

Venner

Hvis du ikke har så mange venner og veninder, så er altid ungdomsklubberne. I alle klubberne kommer mange forskellige unge. I klubberne vil du kunne møde nye venner. Der er voksne i alle klubberne, så der er mulighed for at du kan få støtte, hvis du har brug for det.

Du kan også melde dig på holdet på ungdomsskolen ”Pige gruppen”. Her kommer andre piger, der har det som dig, og som gerne vil møde nye venner og nogen at tale med. Der er også tøsehold, hvor du får gode tips og råd til din make-up og hud, hår og negle pleje. Du kan også melde dig på, "design tips" på ungdomsskolen. På dette hold kommer der også mange piger - her får du inspiration og hjælp til at up-date din gamle garderobe med perler kantbånd og mindre ændringer.

Nedenfor finder du nyttige links, hvor du kan læse om andre der har det ligesom dig, chatte, indhente informations osv. 

www.mobning.dk

Her kan du finde links til de bedste hjemmesider, der beskæftiger sig med mobning

De Danske Vægtkonsulenter (DDV)

De Danske Vægtkonsulenter (DDV) bygger på et kostprogram, som i 25 år har bevist sit værd. Inge Kauffeldt stiftede DDV i 1981. I dag er DDV en kæde af specialister, som alle har prøvet kostprogrammet på deres egen krop og spist sig slanke. Derfor er der ingen af dem, der vil anbefale dig en slankekur. Men de kan hjælpe dig til en permanent omlægning af kostvanerne, så du gennemsnitligt taber 1 kilo om ugen. Ikke ved at sige nej til.

Mange hilsner

Ulla Kindt Wermus