SEKSUELLE OVERGREB

1. Var det voldtægt?

Hej Problemknuz

Jeg går med et problem, helt alene. Og det går mig virkelig på. jeg har chattet med en mand på 31 år, han virkede rigtig sød og forstående omkring min forvirring om min seksualitet. Ved godt jeg kun er 15 år men jeg trængte til, nogen der forstod mig.

Men jeg mødtes så med ham, imens mine forældre var på arbejde. Jeg var ret nervøs, men ja vi snakkede lidt. Jeg fortalte ham, jeg var nervøs og jeg ikke vidste, om jeg skulle sætte mig ind i den bil. Han var meget forstående, men til sidst satte jeg mig ind, og han tog sin hånd på min pik og begyndte at åbne mine bukser, jeg syntes det var rart. Nogen rørte ved mig. Men vi kørte et sted hen, hvor der ikke var nogle.

Han spurgte om han måtte sperme på mig, og om jeg ville sutte, og om jeg ville tage på han pik! xD. Og jeg nød det ikke rigtigt, følte mig presset. Jeg gik hjem og tænkte meget over det, kan ikke tale med nogen om det, totalt plat: Jeg har mødtes med en fyr fra nettet, Men er det voldtægt? Og hvad skal jeg gøre?

Hilsen den forvirrede.
--------------------------------------------------------------------------------

Kære forvirret

Tak for dit brev. Jeg forstår godt, du er forvirret og ked af det. Ting er ofte fulde af modsætninger, som nu i dit tilfælde. Du har haft brug for omsorg og opmærksomhed, men har kun fået sex - uden at de andre ting er fulgt med.

Du syntes på den ene side, at manden var sød, men du var nervøs og nød ikke jeres samvær. Det tror da pokker, du var jo slet ikke forelsket i ham! Desuden skulle manden slet ikke have rørt dig. Selvom du er 15 og dermed over den seksuelle lavalder, er aldersforskellen så stor på jer, at det er uetisk (forkert) af ham at udnytte dig og din usikkerhed på den måde. Han skulle slet ikke have overtalt dig til at sætte dig ind i den bil. Dine grænser blev overskredet, da din nervøsitet ikke blev taget alvorligt, og den slags bliver man usikker af.

Når man er usikker, er man ikke i stand til at beskytte sig selv tilstrækkeligt, f.eks. ved at protestere højt og tydeligt. Og da du kom hjem, havde du det rigtig dårligt. Jeg synes bestemt ikke, dine reaktioner er totalt plat, tvært i mod er de helt normale, når man tænker på din oplevelse.

Overfladisk set gik du tilsyneladende frivilligt med til det hele, men det var et overgreb, fordi han udnyttede den store aldersforskel og din seksuelle forvirring! Der blev gjort noget ved dig, som du dybest set ikke ønskede - dine grænser blev ikke respekteret.

Det er vigtigt du får talt det hele igennem med en voksen du enten har tillid til eller en som ved, hvad det drejer sig om - og som kan forstå hvordan du har det. Du kan evt. kontakte Center for Voldtægtsofre på tlf.: 35 45 40 85 og tale med dem om det.

Det er vigtigt, at du får hjælp til at komme over den ubehagelige oplevelse, så du bliver klar til at forelske dig og have det godt sammen med en på din egen alder. Måske ville BørneChatten også være god for dig at bruge. Du skriver du har svært ved at tale om det, men måske kunne du have gavn af at skrive anonymt med en rådgiver… BørneChatten finder du på hjemmesiden:

http://www.bornsvilkaar.dk

Omkring din forvirring om din seksualitet, er det også meget vigtigt du for talt med en voksen du har tillid til og som ved hvad du snakker om. Det kan være en forælder, ældre søskende eller en voksen i klubben eller sportsklubben hvor du kommer. Du kan også læse mere om homoseksualitet her på siden og finde nyttige links der. Det er vigtigt at du ikke står alene med dine problemer og tanker.

Der er i hvert fald vigtigt at du ikke bruger chatten/nettet til at finde nogle der som ”forstår” dig. Hver dag bliver børn presset eller tvunget til sex med voksne. Nogle misbruges af deres far eller af en anden voksen i de nære omgivelser. Nogle bliver seksuelt udnyttet efter kontakt i fritidstilbud eller via internettet. Børn der udnyttes seksuelt, kan ikke beskytte sig selv. Derfor er det de voksnes ansvar at beskytte børnene med opmærksomhed og viden.

Det er så nemt at blive narret – for når man chatter kan man være alt det, man ønsker at være! 11-årige piger kan udgive sig for at være 16-årige babes. 12-årige splejsede drenge kan udgive sig for at være 17-årige strandløver. Og voksne kan udgive sig for at være jævnaldrende med de børn, de chatter med. Dermed kan voksne med seksuel interesse i børn lettere skabe den nødvendige kontakt, der skal til, for at de kan møde børnene personligt.

Sæt grænsen. Husk, at det er dig, der sætter grænsen. Luk og sluk for computer og mobil, hvis du føler dig utryg. Mød aldrig en chatven alene. Du skal give dine forældre besked, hvis du skal mødes med en chatven.Afgiv ikke personlige oplysninger. Giv ikke chatven dit navn, telefonnummer, e-mailadresse eller et billede af dig selv.

Reager og gem beviserne. Reager, hvis en situation er ubehagelig. Husk at gemme beviserne, så det er lettere for de voksne at hjælpe. Tal med en du stoler på. Husk at det altid hjælper at tale med en, hvis du har oplevet noget ubehageligt

Kærlig hilsen

Stefan Jensen