ZONE 43

ZONE 43: SEX, SAMTALE OG STOLEDANS

Taget fra Folkebladet - februar 2014

Af Jonas Madsen, Redaktør Zone 43 og formand for Ungdomsrådet

GLOSTRUP I anledning af uge 6 satte man på skolerne i Glostrup fokus på sex. Zone 43 var med til seksualundervisning, da ’Team Sex’ havde en lektion på skolen i Skovvang.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

De grå regnskyer ligger som en tung dyne over en næsten tom skolegård. I dag er det sundhedsplejerske Eva Hellebek og skolelære Kasper Gaardhøje fra ’Team Seksuel Sundhed’ i Glostrup, der står for seksualundervisningen.

8.A. bliver sat i rundkreds og en quiz bliver delt ud. Den består af forskellige spørgsmål, og eleverne skal så gætte på det som de tror, er rigtigt, f eks. ”i hvilken alder har de unge i gennemsnit deres seksuelle debut.”

- Må man sætte mere end et kryds, spørger en pige. 16 år er det rigtige svar som mange også har gættet på. Pigerne fniser og snakker indbyrdes om hvad de skal svare, mens drengene kigger lidt akavet på papiret og beslutsomt sætter krydserne. Her er alt ved det gamle. Det virker som pigerne er mere åbne og byder ind med flere spørgsmål.

- Pigerne er helt klart mere aktive i lektionerne, og det kan skyldes, at de simpelthen bliver konfronteret med en forandring på deres egen krop før drengene, forklarer Kasper Gaardhøje.
 Drengene virker dog fokuseret, og da klassen til sidst skal evaluere om lektionen var god eller dårlig, udbryder en af drengene.

- Det er svært, fordi man vidste mange ting men det var spændende nok.