UR 2017

GLOSTRUP UNGDOMSRÅD 2017

UNGDOMSRÅDET TIL NAU LANDSMØDE 2017

Et møde overstået. Vi er glade og tilfredse. Det var vildt at møde så mange unge og engagerede mennesker, der alle kæmper for et større fællesskab blandt kommunernes unge. Dagsordenen stod på lange møder, men der var da også tid til sjov og spas. Vi valgt en ny ledelse i NAU - Netværket af Ungdomsråd, der fremover skal sætte retningslinjerne for hvordan vi kan få mest muligt ud af vores indflydelse. Vi takker af for denne gang, og tager masse inspiration med os i kufferten.

Klik her for at se billeder fra landsmødet

KOMMUNALVALG 2017 - "VALGDUELLER"

Ungdomsrådet afholdte parti dueller til kommunalvalget. 10 lokal politikkere fra hver deres parti blev sat overfor hinanden 2 og 2 til duel. Formålet var at give politikerne mulighed for at fortælle, hvordan de skiller sig ud fra andre partier – og diskutere emner, som er relevante for unges trivsel i Glostrup. Samtidig skulle duellen være med til at give unge en bedre forståelse og indsigt i de forskellige partiers holdninger på særligt ungeområdet – og dermed opnå større motivation for at stemme til kommunalvalget.

Klik ind på links nedenfor og se parti duellerne på youtube.

Ungdomsboliger - billige boliger for unge   Ungehus/ungdomsklub 18+   Ungdomskultur   10.klasse ungdomsmiljø   Derfor skal du stemme på... Hvorfor er det vigtigt at stemme?

UNGDOMSRÅDET BIDRAGER MED INPUT TIL 10. KLASSE UNGDOMSMILJØ

Efter vores høring vedr. flytningen af Ungdomscenteret, fik vi mulighed for at indsende forslag til 10. klasse ungdomsmiljø - der i 2018 flytter til Vestervangsskolen. Forslaget blev behandlet i styringsgruppen omkring den nye 10. klasse.

Klik på nedenstående link for at læse Ungdomsrådets forslag til 10.klasse ungdomsmiljø.  

UNGDOMSRÅDET MED TIL GLOSTRUP KULTURNAT

Igen i år var vi med til Glostrup Kulturnat i samarbejde med Ugeguiden, Ungdomscenteret og Produktionshøjskolen. Vi havde arrangeret Stand up med 2 Upcoming komikere Victor Lander og Frederik Rosgaard. Vi havde også en fed bar med kolde fadøl, Summersby.og Faxe Kondi - Et godt indslag mens regnen væltede ned.

BESØG FRA JAPAN

Emeli og Søren fra UR styregruppe mødtes med Akiko, som er kommet til Danmark hele vejen fra Japan for at undersøge politisk indflydelse blandt unge. Vi fik os en god snak omkring ungdomsråd både vores, men snakken gik også lidt på de andre ungdomsråd i Danmark.

Det var tredje gang at Akiko besøgte Ungdomsrådet for input til hendes PhD. Vi ønsker Akiko alt held og lykke med hendes PhD og videre rejse i Danmark.

FOLKEMØDET PÅ BORNHOLM

Emeli fra Ungdomsrådets styregruppe var sammen med NAU til Folkemødet på Bornholm. Hun var med som madambassadør for "Madfællesskaberne" og derfor deltog hun også i deres arrangement, hvor 28 unge lavede mad for unge, af unge og til unge. Der blev set frem til debatten om hvorvidt Danmark skal have en unge minister. Her deltog både NAU, ungdomsbureauet, Gentofte kommune, folketings medlem Torsten Geil (Alternativet) og DUF.

En lærerig debat om, hvorfor det er vigtigt at der er nogen der taler de unges sag inde på borgen - og hvorfor der var nogen der mente at det var en dårlig idé.

UNGDOMSRÅDETS HØRINGSSVAR: exitUCIG

Ungdomscenteret skal rives ned i 2018. 10. klasse flytter til Vestervangsskolen. Ungdomsskolen og Klubben flytter til lokaler på Diget sammen Specialskolen. Vi var selvfølgelig ikke glade for den beslutning - men vi blev hørt i et høringssvar til kommunalbestyrelsen..

Klik på nedenstående link for at læse Ungdomsrådets høringssvar til kommunalbestyrelsen.

UR STYREGRUPPE PÅ KURSUS: AKTIVITETER TIL KOMMUNALGVALGET 17

5 medlemmer af UR styregruppe tog på NAU kursus i Fredericia sammen med en masse andre unge fra hele landet. Kurset havde fokus på kommunalvalget 2017 - hvordan man kan få de unge til at stemme.

UR STYREGRUPPES ÅRLIGE TUR - VALG AF NY FORMAND

Ungdomsrådets styregruppe var på sin årlige sommerhus tur, hvor der ud over hygge og projektmøder, var valg til formand og næstformand. Formand for Ungdomsrådet blev Laura Gothardt, Næstformand Kasper Lundeborg.