DEBATAFTEN 2013

VALG I UNGDOMMENS TEGN

Hentet fra Folkebladets ungdomssektion - ZONE43 reportere.

Skrevet af Jonas Madsen - 21. november 2013

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ungdomsrådet bød politikere og Glostrups unge, indenfor til en anderledes valgaften.

De unge de var mødt op, var engageret og flere gik politikerne på klingen med spørgsmål.
Slutspurten op til kommunalvalget er sat ind. De sidste plakater er kommet op, og det tynder ud i valgmøderne. Men fredag aften mødte ca. 70 borgere op, i kælderen på Glostrup Bibliotek. En god blanding af politisk interesserede unge og partisoldater, skulle nemlig til at være en del af en anderledes valgaften.

Stand up og rap

Aftenen bød da også på rap fra den lokale gruppe Okeanos, der havde lavet en rap om det at være ung og skal stemme.

Yderligere havde rådet hyret den kendte komiker Christian Fuhlendorff, der kom og underholdte sidst på aftenen. Den kendte komiker blødte hurtigt stemningen yderligere op, og var prikken over i’et på en god aften.

Glostrup Ungdomsråd’s egen stjerne Jeppe Almskou & The No Notes, lukkede aftenen med en række af deres sange. Sange fra et kommende album, som Rådet også er partner i.

Ungt” politik

Politikerne kunne nyde både komik og musik, fra første række, hvor de desuden sad hele aftenen. Et forsøg på at gøre politikerne mere nære for publikum og få fuldt fokus de emner der blev diskuteret, fortæller Jonas Madsen, der også agerede vært og ordstyre, sammen med Jeppe Almskou.

»Vi ville gerne have politikerne op at stå og ”face” publikum. Derfor satte vi dem blandt de fremmødte, i stedet for i et panel som i traditionelle debatter«.

Fremtidens valgmøder

Debatten foregik ved at små videoklip, satte tog et tema op. F eks. ungdomsarbejdsløsheden, som både politikere og publikum så havde mulighed for debatterer. Bølgerne gik til tider højt, og selvom der var få tilstede, var de fremmødte fuldtud engageret.

»Vi kunne selvfølgelig godt have tænkt os flere fremmødte, men det er første gang og en ret eksperimentel form. Så vi regner med det bliver en tradition, som kan trække flere en anden gang.«, siger Jonas Madsen. Han oplevede desuden at politikerne var glade for den nye form for valgmøde.» Det er svært at gøre politik ”sexet”, men jeg har på fornemmelsen at denne form for møde blev vel modtaget blandt politikerne. Jeg tror det er en god form for fremtidens vælgermøder, og ikke bare for unge vælgere«, smiler en træt vært og formand for Glostrup Ungdomsråd.