SKATEBOARD-RAMPEN

Verdensstjerne åbnede skateboardrampen

Hentet fra Folkebladet: 30-05-2012, af Mads Louis Orry

Omkring 125 børn, unge, forældre, politikere og forvaltning var med til at sætte rammen for en underholdende og hyggelig åbning af Glostrup skateboardrampe.

Åben grill, skateropvisning på ”mini” rampe i verdensklasse, undervisning på rampen, Dj musik, Hip Hop danseshow og taler dannede alt sammen rammen om fredagens åbning af skateboardrampen i Glostrup. Solen skinnede, og stemningen var i top, da Glostrup Ungdomsråd sammen med borgmester John Engelhardt officielt åbnede den nye Skatebane ved Glostrup Idrætspark for byens børn og unge.

En af verdens bedste skatere på rampe, den tidligere verdensmester, Rune Glifberg strøg hen over rampen, indviede ”Glostrup Skatebane” og imponerede med sine hop og tricks. Der blev meget stille, og spændingen steg blandt publikum, selv musikken gik i stå, da alle ville se Rune Glifberg, som blev assisteret af dygtige skatere fra Copenhagen Skatepark. Det var en fest på en solskinsdag, som blev afsluttet med skateboard undervisning og Hip Hop danseshow.

Stolt ungdomsformand

Det var en stolt formand for Glostrup Ungdomsråd, Niclas Møldrup, som i sin tale til arrangementet kunne fortælle, at rampen kun er skridt på vejen – også mod en bedre ungdomskultur. Et signal til alle unge – og alle borgere, at den Ungdomskultur, som Ungdomsrådet fortsat vil kæmpe for – skal være en Ungdomskultur for alle.

Også Borgmester, John Engelhardt var stolt på kommunalbestyrelsens vegne over Ungdomsrådets indsats på ungeområdet og den sunde livsstil, først med multibanen overfor Ungdomscenteret og nu den nye rampe. Borgmesteren var imponeret over, at Ungdomsrådet havde taget ansvar og gået forrest med etableringen af den nye skatebane. Det er god stil, og det er stærkt, sagde borgmester John Engelhardt.

- Hvis man vil have unge til at interessere sig for en sund livsstil, bliver man også nødt til at inkludere dem på deres præmisser. Det som kan være svært er at fastholde de unge i den sunde livsstil. Når det gælder skaterkulturen, mener Rune Glifberg at den nye rampe er god som øvebane, men snart vil de unge søge nye udfordringer. Og mulighederne er mange, fortæller Glostrup ungeguide Avi Kremlovski, koordinator for Ungdomsrådet.